Abonneer Log in

Meiko Herrmann

portfolio

Samenleving & Politiek, Jaargang 19, 2012, nr. 4 (april), pagina 49 tot 56

Meiko Herrmann (1976, Frankfurt am Main, Duitsland) documenteert als geëngageerde en sociaal bewuste fotograaf conflicten, vluchtelingenproblemen, sociale onrust en de ontworteling van de mens. Herrmann werkt momenteel aan een langetermijnproject, Identity, met foto’s van Roma’s, Koerden, Palestijnse en andere inheemse volkeren, in hun streven naar vrijheid en zelfbeschikking. Herrmann detecteert in zijn foto’s een droeve analogie doorheen het verhaal van deze mensen, die hun cultuur en tradities niet kunnen beleven door geweld tegen hun ‘zijn’. Met deze fotoreeks Landscape of Destruction, over het vernietigde Gaza na de militaire campagne van Israël tegen Hamas van januari 2009, won Meiko Herrmann de derde prijs, General News Stories, World Press Photo 2009. Van een heropbouw is vooralsnog nauwelijks sprake.

Samenleving & Politiek, Jaargang 19, 2012, nr. 4 (april), pagina 49 tot 56