Log in

De kracht van stilstand

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 5 (mei), pagina 70 tot 75

'Wat Vlaanderen doet, doet het beter.' Deze slogan geldt zeker niet voor het stads- en streekvervoer. Dat presteert niet zoals het hoort. Van de 'kracht van verandering', die N-VA voorspiegelde, hebben de al niet verwende tram- en busreizigers niets gemerkt. Tenzij in negatieve zin.

'Wat Vlaanderen doet, doet het beter.' Deze slogan geldt zeker niet voor het stads- en streekvervoer. Dat presteert niet zoals het hoort. Van de 'kracht van verandering', die N-VA voorspiegelde, hebben de al niet verwende tram- en busreizigers niets gemerkt. Tenzij in negatieve zin.

Uittredend Vlaams minister van Mobiliteit, Ben Weyts, zette in 2014 met voortvarendheid de besparingen bij De Lijn voort. Hilde Crevits was ermee begonnen. De CD&V-politica uit Torhout stemde er ook mee in om ramen van trams en bussen opnieuw met reclame te beplakken. Dat de reizigers er hoofdpijn van krijgen, zal haar een zorg wezen. Reclame...

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 5 (mei), pagina 70 tot 75