Abonneer Log in

Shorter

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 8 (oktober), pagina 62 tot 64

De kortere werkweek is simply good business. Die verrassende stelling verdedigt de Amerikaanse consultant Alex Soojung-Kim Pang.

Shorter

Alex Soojung-Kim Pang
Penguin, Londen, 2020

De kortere werkweek is simply good business. Die verrassende stelling verdedigt de Amerikaanse consultant Alex Soojung-Kim Pang. In zijn boek Shorter portretteert hij de kortere werkweek als de ideale win-win tussen werkgever en personeel. In die mate zelf dat je je na het lezen afvraagt hoe het toch komt dat niet meer bedrijven met collectieve arbeidsduurverkorting aan de slag gaan?

Wat hebben de firma's Aizle, Blue Street Capital, ELSE, flocc, IIH Nordic, Pursuit Marketing, The Mix en Woowo Brothers gemeen? Het is een greep uit de vele voorbeelden van radicale arbeidsduurverkorting met loonbehoud vermeld in het boek. De voorbeelden komen...

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 8 (oktober), pagina 62 tot 64