Log in

Solidariteit, daar draait het om

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 4 (april), pagina 2 tot 3

Voor veel kiezers moet Europa er niet alleen zijn om de economie competitiever te maken in de wereld, maar ook om mensen sociale zekerheid te bieden

De Europese verkiezingen van 26 mei zouden wel eens de belangrijkste in jaren kunnen zijn voor de toekomst van de Europese Unie. Om te beginnen omdat er binnenkort nog maar 27 lidstaten zullen zijn. Na chaotische stemmingen in het Lagerhuis, vragen om uitstel en nieuwe deadlines, en ondanks de pendeldiplomatie van Michel Barnier, Jean-Claude Juncker en Donald Tusk, lijkt het nu toch wel duidelijk dat Brexit onontkoombaar geworden is. Vroeger kende de Unie alleen een groeiscenario. Landen wilden erbij. Nu is er eentje dat de club wil verlaten. Niet alleen Theresa May maar ook Labour heeft hier een verpletterende verantwoordelijkheid,...

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 4 (april), pagina 2 tot 3