Abonneer Log in

Iedereen aan de bak?

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 9 (november), pagina 32 tot 36

In de regeringsverklaring van Jan Jambon kreeg het hoofdstuk Werk een prominente plaats. Met Hilde Crevits op die portefeuille gaat de bevoegdheid arbeidsmarktbeleid bovendien voor het eerst sinds lang opnieuw naar CD&V. Op de beleidsbrief is het vooralsnog wel even wachten, maar op basis van de eerste toespraak van de kersverse minister-president was de centrale doelstelling alvast duidelijk: 'De Vlaamse Regering zal alles op alles zetten om de werkzaamheidsgraad op te trekken naar 80%. Zo zullen we aansluiten bij de top van Europa. We willen de volgende jaren 120.000 Vlamingen extra aan een job helpen'. In het regeerakkoord staat een...

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 9 (november), pagina 32 tot 36